Μια κοινωνία οφείλει να σέβεται και να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλα τα μέλη της και να μην δημιουργεί συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού για κανέναν. Οι πάντες πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχει το κράτος προς τους πολίτες. Αλλά και εμείς σαν ενεργοί και κοινωνικά υπεύθυνοι πολίτες έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίζουμε ισότιμα άτομα τα οποία διαφέρουν μόνο ως προς τον ρυθμό και τον τρόπο υλοποίησης και κάλυψης των καθημερινών αναγκών τους.
Γνωρίζοντας τα παραπάνω και επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, οι μικροί μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας των Εκπαιδευτηρίων Πάνου επισκέφθηκαν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 το χώρο του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. «ΑΛΚΥΟΝΗ».

Οι μικροί δημοσιογράφοι μέσα από τη συνέντευξη που πήραν από την πρόεδρο του συλλόγου, αλλά και από τη συνομιλία τους με την κοινωνική λειτουργό, τον κοινωνιολόγο και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό αντιλήφθησαν τον τρόπο λειτουργίας ενός τέτοιου οργανισμού θαύμασαν το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελείται στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, στο χώρο δηλαδή όπου διαβιούν .Α.Μ.Ε.Α. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ευαισθητοποιήθηκαν όσον αφορά τα θέματα που αφορούν Α.Μ.Ε.Α και έκαναν βίωμα τους το κεντρικό σύνθημα της Αλκυόνης πώς « …χέρι χέρι μπορούμε να βαδίσουμε μαζί».

Πηγή: http://www.ekppanou.gr