Οι Βιοκαλλιεργητές Δυτικής Ελλάδας συνεχίζουν να αυξάνουν τις εξαγωγές βιολογικών φρούτων της περιοχής, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Τα τελευταία χρόνια με βάση την υψηλή ποιότητα των βιολογικών προϊόντων τους έχουν επιτύχει, να συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής βιολογικών προϊόντων της Ευρώπης, με αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των εξαγωγών και την διατήρηση ενός ικανοποιητικού ετήσιου εισοδήματος στα μέλη της οργάνωσής τους, βιοκαλλιεργητές της περιοχής.

Αυτό δίνει την δυνατότητα στους βιοκαλλιεργητές της περιοχής να αναπτύξουν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προς συνανθρώπους μας . Μία τέτοια είναι και η δράση που ξεκίνησε να υλοποιείται κατά το 2012, με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας & της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής εταιρείας διανομής βιολογικών προϊόντων, της Ολλανδικής EOSTA. Συγκεκριμένα , για κάθε κιλό βιολογικών εσπεριδοειδών της Δυτικής Ελλάδας που πουλάει η EOSTA, στην Ευρωπαϊκή Αγορά, τουλάχιστον 10 σεντς θα δίνεται στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ναυπακτίας & Δωρίδος «ΑΛΚΥΟΝΗ».

Μέσα στα πλαίσια αυτής της δράσης, το στέλεχος της Ολλανδικής EOSTA, Pieter de Keijzer, επισκέφθηκε τα γραφεία της «Αλκυόνης» στην Ναύπακτο, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Βιοπαραγωγών, Πετρόπουλο Παντελή & τον πρόεδρο της Ομάδας Βιοκαλλιεργητών, Καραντινό Γεράσιμο, προκειμένου ο εκπρόσωπος της EOSTA να επιδώσει την 1η επιταγή με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις βιολογικών εσπεριδοειδών της Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποίησε κατά τους πρώτους μήνες του 2012.

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση η οποία έχει διπλό όφελος για την περιοχή αφού αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι βιοκαλλιέργειες της Δυτικής Ελλάδας έχουν κατακτήσει τις ξένες αγορές ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται με τον καλύτερο τρόπο ένας σύλλογος που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο συνάνθρωπο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ομάδας Βιοκαλλιεργητών, Καραντινός Γεράσιμος που όπως είπε με τον τρόπο αυτό οι ξένοι εταίροι μας δείχνουν την κατανόησή τους στα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα μας και προσπαθούν να μας συμπαρασταθούν όπου και όπως μπορούν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Αλκυόνη» Βάσω Παναγοπούλου ευχαρίστησε την ομάδα των Βιοκαλλιεργητών και τους υποσχέθηκε ότι τα χρήματα αυτά σίγουρα θα πιάσουν τόπο, αφού οι ανάγκες της Αλκυόνης είναι μεγάλες και καθημερινές. Ελπίζουμε σημείωσε η κ. Παναγοπούλου την ενέργεια αυτή να την μιμηθούν και άλλοι.

ΠΗΓΗ: http://www.lepanto-rtv.gr/