Το όνειρο των ανθρώπων της Αλκυόνης για την αξιοποίηση του ιδιόκτητου χώρου των 20 στρεμμάτων παίρνει σάρκα και οστά με την απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Στερεάς να εντάξει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ την ανέγερση δύο (2) Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της περιφέρειας:

Μια σημαντική υποδομή υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία και ένας στόχος ετών για την περιοχή της Ναυπακτίας μπαίνει πια σε τροχιά υλοποίησης. Σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε την πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Αλκυόνη», με συνολικό προϋπολογισμό 2.150.000 ευρώ.

Το έργο, δικαιούχος του οποίου είναι ο Δήμος Ναυπακτίας, αφορά στην κατασκευή σύγχρονου κτιρίου δύο ορόφων αλλά και την προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες του Συλλόγου «Αλκυόνη». Ειδικότερα, το έργο, σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο που υπεβλήθη αφορά:

Πρώτον, στην κατασκευή διώροφου κτιρίου με υπόγειο. Το εμβαδόν του ισόγειου θα είναι 565 τετραγωνικά μέτρα, του πρώτου ορόφου 86 τετραγωνικά μέτρα και του υπογείου 138 τετραγωνικά μέτρα.
Δεύτερον, την προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, στη βάση των σύγχρονων αναγκών και προδιαγραφών.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του έργου είναι 24 μήνες. Ο Σύλλογος «Αλκυόνη» εξειδικεύεται και δραστηριοποιείται στον χώρο υποστήριξης των ΑμεΑ από τον 2003 στην περιοχή της Ναυπακτίας και πρωτεργάτες του ήσαν γονείς και κηδεμόνες Ατόμων με Αναπηρία.

«Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική υποδομή κοινωνικής φροντίδας που θα ενισχύσει το έργο υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία», τόνισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποδεικνύει ότι στη σημερινή κακή οικονομική συγκυρία, δεν απεμπολεί τον στόχο της στήριξης των ΑμεΑ μέσα από δομές που θα εξασφαλίσουν προϋποθέσεις όχι μόνο φιλοξενίας αλλά, κυρίως, διαρκούς εκπαίδευσης και ενθάρρυνσης της αυτόνομης διαβίωσης».