Για άλλη μία χρονιά συγκινητική ήταν η παρουσία του κόσμου της Ναυπάκτου που αγκάλιασε θερμά την εκδήλωση του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» για την «Παγκόσμια Ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία».

Γεμίζοντας για ακόμα μία φορά ασφυκτικά την «Παπαχαραλάμπειο» αίθουσα απέδειξαν την αγάπη τους και την προσφορά τους στο έργο του Συλλόγου μας, συμμετέχοντας έμπρακτα στον αγώνα μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, η βουλευτής του νομού μας κα. Σοφία Γιαννακά, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Ιωάννης Μπουλές, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Αντώνης Χαροκόπος, καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων των Δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδος και Ηλιούπολης.

Το βίντεο που προβλήθηκε στην έναρξη της εκδήλωσης αφορούσε το μεγάλο ζητούμενο της πόλης μας – την προσβασιμότητα – και απέδωσε με ωμό τρόπο την Οδύσσεια των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες, ΑμεΑ αλλά και ατόμων τρίτης ηλικίας, έγκυες, μητέρες με μικρά παιδιά που προσπαθούν να κινηθούν στην πόλη μας. Μάλιστα ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως σε ένα χρόνο από σήμερα θα κάνει απολογισμό των πεπραγμένων που προτίθεται να κάνει πάνω στο συγκεκριμένο τομέα.  Κάλεσε δε και το Σύλλογο να συνδράμει τον Δήμο στην προσπάθεια αυτή.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Παναγοπούλου περιέγραψε τη λειτουργία των δομών του Συλλόγου, τους στόχους του και τις αγωνίες του και στην συνέχεια προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από τη ζωή στο Σύλλογό μας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, το Ειδικό Δημοτικό, το ΚΔΑΠμεΑ και των Τάξεων Ένταξης των σχολείων της πόλης μας.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν η μητέρα ενός ένοικου της Στέγης του Συλλόγου μίλησε για τον δικό της «Γολγοθά» από την στιγμή της γέννησής του γιου της μέχρι και σήμερα.

Τέλος ο Σύλλογος «ΑΛΚΥΟΝΗ» οφείλει πολλά στους δικούς του Εθελοντές. Είναι οι άνθρωποι που σήκωσαν στις πλάτες τους μεγάλα βάρη κι ευθύνες όταν ο Σύλλογος βρισκόταν στα σπάργανα αλλά και σήμερα που συνεχίζουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο όπου τους ζητηθεί. Μια νέα ομάδα εθελοντών προστέθηκε φέτος και είναι οι επιστήμονες από τους Συλλόγους Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών που εκπόνησαν τις μελέτες για την ανέγερση των νέων Στεγών.  Αυτούς τους ανθρώπους αποφάσισε να τιμήσει με τιμητικές διακρίσεις που παρέδωσαν στους εθελοντές τα ίδια μας τα παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά:

  • Την Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, τον μαέστρο Todor Kabakchiev και την μουσικό Ζιζή Κορκοτζέλου που για πολλοστή φορά μας τίμησαν με την εξαιρετική τους εμφάνιση.
  • Το ανθοπωλείο «ΑΝΘΩΝΑΣ» για την ευγενική χορηγία του στον στολισμό της αίθουσας.
  • Το Πρατ. Υγρών Καυσίμων «Αφοι Χρυσανθόπουλοι» για την ευγενική χορηγία της αίθουσας.
  • Την επιχείρηση «LEPANTO SOUND» του Κατσαντώνη Κων/νου για την ευγενική του χορηγία στην ηχητική κάλυψη και την δημιουργία της οπτικοακουστικής προβολής.
  • Το LEPANTO TV για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.