…ήταν ο τελικός απολογισμός της επετειακής δράσης «Ανοιχτή Πόρτα» που έλαβε χώρα στο ΚΔ-ΗΦ μας στα πλαίσια του εορτασμού των 20 Χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου!
Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους… Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, αλλά και αρκετοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του ΚΔ-ΗΦ, να ενημερωθούν αδρώς για την Αναπηρία και για τη λειτουργία των Δομών του Συλλόγου, αλλά και για την ιστορία της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ», αυτή τη φορά όχι μέσα από λόγια και εγκυκλοπαιδικές στείρες πληροφορίες, αλλά μέσω της προσωπικής παρατήρησης και εμπειρίας!
Μα το πιο σημαντικό και ουσιώδες: είχαν το προνόμιο να έρθουν σε επαφή με τα Άτομα με Αναπηρία που ωφελούνται στο ΚΔ-Η. Μέσα από ποικίλες βιωματικές δράσεις κεραμικής, χειροτεχνιών, μουσικοκινητικής, αλλά και γλωσσικά παιχνίδια, μαθητές και μαθήτριες τυπικών σχολείων και ΑμεΑ του ΚΔ-ΗΦ γνωρίστηκαν, συνομίλησαν, συνεργάστηκαν, δημιούργησαν, έπαιξαν, γέλασαν…
Η έννοια της συμπερίληψης πραγματώθηκε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Η αρχική αμηχανία έδωσε τη θέση της σε ένθερμους χαιρετισμούς, χαμόγελα, αγκαλιές, αλλά και μια υπόσχεση: να τα ξαναπούμε σύντομα την άνοιξη!
Ευχαριστούμε θερμά τους/τις Διευθυντές/-ριες, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/-τριες των σχολείων που μας τίμησαν με την παρουσία τους!
Εις το επανιδείν…