Τί κι αν μπήκε ο Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο έκανε την εμφάνισή του. Ο καιρός είναι άκρως καλοκαιρινός, όπως άλλωστε – φροντίζουμε να είναι κόντρα στους «καιρούς» – και η διάθεσή μας!

Και τί καλύτερο από μια ξέγνοιαστη εκδρομή στην πανέμορφη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, στο Μεσολόγγι!

Κι όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα η εκδρομή μας, δε θα μπορούσε να μην έχει κάτι ξεχωριστό: τη βιωματική μάθηση των «μυστικών» του υδροβιότοπου από τους ντόπιους!

Πιο συγκεκριμένα, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε βαρκάδα στα νερά της λιμνοθάλασσας, μαθαίνοντας από κοντά τις τεχνικές του ψαρέματος, τη λειτουργία των ιβαρίων και την ιστορία του ναού της Αγίας Τριάδας που ξεπροβάλλει μέσα από τα νερά της!

Κι αφού μάθαμε τις διαδικασίες της αλιείας, περάσαμε στο επόμενο στάδιο: το πάστωμα των ψαριών στις πελάδες με τις οδηγίες εξειδικευμένου προσωπικού. Παράλληλα, με ένα τηλεσκόπιο παρατηρήσαμε σπάνια είδη πτηνών που διαβιούν στο υδροβιότοπο!

Τίποτα από αυτά όμως δε θα γινόταν πράξη χωρίς τους «Messologhi By Locals» και την πρόσκληση της «Αιτωλικής Αναπτυξιακής» στη δράση «Ενέργειες Βιωματικής Επαφής στις Προστατευόμενες Περιοχές», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας «Ζωή στους Υδροβιότοπους».

 

*Η μετακίνησή μας στο χώρο της λιμνοθάλασσας ήταν μια ευγενική χορηγία του Τουριστικού Γραφείου του Χρήστου Αδραχτά.