Πριν από έναν χρόνο, ολοκλήρωσα με επιτυχία τη σχολή μαγειρικής στην Ελβετία, ένα ταξίδι στο οποίο αποκόμισα αξιομνημόνευτες εμπειρίες και σπουδαίες γνώσεις.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πολύτιμης περιόδου, αφιέρωσα τον εαυτό μου στη μαγειρική τέχνη, αλλά και στον εθελοντισμό, συμμετέχοντας σε διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις.

 

Φέτος το καλοκαίρι, έζησα ακόμη μία αξέχαστη εμπειρία. Αυτή η εμπειρία ξεκίνησε από έναν προσωπικό σκοπό: να μοιραστώ την αγάπη μου για το μαγείρεμα με όσους τη χρειάζονται περισσότερο.

Κατόπιν επικοινωνίας με το Σύλλογο ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», αναπτύξαμε μια δραστηριότητα που θα ενέπνεε τα παιδιά του Συλλόγου να ανακαλύψουν τη μαγεία της μαγειρικής. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν και μαζί με τα παιδιά μαγειρέψαμε ένα εκλεκτό μενού τριών πιάτων. Ακολούθησε μια απολαυστική στιγμή, όταν όλοι μαζευτήκαμε γύρω από το τραπέζι για να απολαύσουμε τα φαγητά που ετοιμάσαμε.

Όμως η ουσία της εμπειρίας δεν ήταν μόνο το φαγητό. Ήταν επιπροσθέτως η ανταλλαγή γέλιων, η χαρά της συνεργασίας και η διαπίστωση ότι η μαγειρική μπορεί να ενώσει ανθρώπους με διαφορετικές προσωπικότητες και χαρίσματα.

Η εμπειρία αυτή με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να μοιράζεσαι τις δεξιότητές σου, όπως η μαγειρική, με αυτούς που τις χρειάζονται. Κάθε χαμόγελο, κάθε στιγμή χαράς αυτών των παιδιών ανταμείβει κάθε προσπάθεια.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου  στο Σύλλογο ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», για το εξαιρετικό έργο που κάνουν. Η αφοσίωσή τους προς τα παιδιά είναι αξιέπαινη και εμπνέει εμάς που έχουμε την ευκαιρία να τους υποστηρίξουμε.

Συνοψίζοντας, αυτή η εμπειρία στον Σύλλογο ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ»,  ήταν μια πραγματική αναγνώριση της δύναμης της εθελοντικής εργασίας και της μαγείας που μπορεί να δημιουργηθεί στις καρδιές των ανθρώπων.

Αλέξανδρος Γκαρμπουνώφ