Και μιας κι οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά… Τί καλύτερο από μια απόδραση στη φύση!
Χθες, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, ωφελούμενοι και εκπαιδευτές του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου μας, φορέσαμε τα καπέλα και το χαμόγελό μας και ξεκινήσαμε για μια ημερήσια εκδρομή! Προορισμός; Οι όχθες της λίμνης Τριχωνίδας κοντά στο Αγρίνιο!
Κι επειδή ποτέ δε χάνουμε ευκαιρία για μάθηση, εκεί συναντήσαμε την ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου καθώς και τους ωφελούμενους του Συλλόγου ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα», για μια μοναδική ξενάγηση στα «μυστικά» της λίμνης!
Έτσι, μέσα από το πρόγραμμα «Λίμνη Tριχωνίδα: Για μια αειφορική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της», μάθαμε για τη βιοποικιλότητα της λίμνης, την πλούσια χλωρίδα και την σπάνια πανίδα της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Νανογοβιό (Economidichthys trichonis), το φημισμένο ενδημικό ψάρι της λίμνης Τριχωνίδας, που αποτελεί ένα απ’ τα μικρότερα της Ευρώπης και ζει μόνο στα νερά της!
Και μετά από τη βιωματική μάθηση στις όχθες της λίμνης, απολαύσαμε τον καφέ μας, πάλι μαζί με τους φίλους μας από το Κέντρο Διημέρευσης κ Ημερήσιας Φροντιδας ΑΜΕΑ ”ηλιαχτιδα” στο «Κτήμα Πιθάρι»!
Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά, το τουριστικό γραφείο του Χρήστου Αδραχτά για την ευγενική χορηγία του για τη δωρεάν μετακίνησή μας!