Μια από τις δράσεις του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» που θα μείνει χαραγμένη για χρόνια στην μνήμη μας, για τις όμορφες στιγμές που μας προσέφερε, ήταν η σημερινή και πως να μην είναι άλλωστε, αφού είχαμε την μοναδική ευκαιρία, να επισκεφτούμε την Αερολέσχη της Ι.Π. Μεσολογγίου, στο χώρο του Αεροδρομίου Μεσολογγίου.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος εξωστρέφειας της Αερολέσχης της Ι.Π. Μεσολογγίου με θέμα: «Ενημερωτικές και Ψυχαγωγικές Επισκέψεις Σχολείων και Ιδρυμάτων στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου».

Οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Διημέρευσης, του Συλλόγου μας,  ξεναγήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου, γνώρισαν το σημαντικό έργο που επιτελεί η Αερολέσχη Ι.Π.Μεσολογγίου και ενημερώθηκαν για την σπουδαιότητα του Αεροδρομίου, όχι μόνο για τον Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου, την Αιτωλοακαρνανία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και για την χώρα μας και την Ν.Α. Ευρώπη ευρύτερα.

Κάθε χρόνο στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου πραγματοποιούνται, εκπαιδευτικές πτήσεις, αεραθλητικοί αγώνες αεροσκαφών  –  αλεξιπτώτου, ψυχαγωγικές πτήσεις αεροσκαφών – αερομοντέλων – drones και επιστημονικές δοκιμές drones από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Επιπλέον το Αεροδρόμιο Μεσολογγίου προσελκύει πρωτοπόρες εταιρείες στο χώρο της έρευνας, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της τεχνολογίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών όπως η Hellenic Drones.

Μοναδική ήταν η στιγμή, για έναν από εμάς, όταν του δόθηκε η δυνατότητα να πετάξει με ένα μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο πάνω από την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπεύθυνο της Αερολέσχης Μεσολογγίου κ. Γεώργιο Πρεβεζάνο Αντιπτέραρχο (Ι)ε.α  και τα μέλη της Αερολέσχης για την άψογη φιλοξενία στους χώρους του Αεροδρομίου Μεσολογγίου.