Είναι μεγάλη τιμή για το Σύλλογό μας, που ένας δικός μας άνθρωπος, ο Θάνος Ρισβάς, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», επιλέχθηκε Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας.

 

Σύντομο βιογραφικό:

 

Ο Αθανάσιος Κ. Ρισβάς είναι διδάκτορας ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος Διπλώματος Διετούς μετεκπαίδευσης στην ειδική αγωγή, πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης και Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, τόσο σχολικής (προσχολικής. πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) όσο και διά βίου εκπαίδευσης ενηλίκων ΑμεΑ.

Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε συνέδρια και σε περιοδικά.

Έχει εργαστεί σε γενικά, σε διαπολιτισμικά και σε ειδικά σχολεία. Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης την 5η και 18η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Ιωνίων Νήσων, από το 2012 έως τον Οκτώβριο του 2018.

Από τον Οκτώβριο  του 2018 έως τις 6 Απριλίου 2023 υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του  Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Αιτ/νίας  (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.).

Στις πρόσφατες κρίσεις επιλέχθηκε Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας.

Διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και Λευκωσίας Κύπρου.

Επίσης συμμετείχε, ως επιμορφωτής σε προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και άλλων φορέων εκπαίδευσης. Πραγματοποίησε διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα Ειδικής Αγωγής.

Είναι συνιδρυτής και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ “ΑΛΚΥΟΝΗ” Ναυπακτίας και Δωρίδας από το 2003.