Άραγε πόσοι συντοπίτες γνωρίζουν πως μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ναυπάκτου, στο Κρυονέρι Ναυπακτίας και πιο συγκεκριμένα στους πρόποδες του όρους Βαράσοβα, υπάρχει ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία της Ευρώπης ; Σίγουρα πολύ λίγοι, σύμφωνα με τον αναρριχητή Σπύρο Σούλη.
Ο Σπύρος Σούλης δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους λάτρεις της αναρρίχησης στη χώρα μας, ενώ υπήρξε και αρχηγός της πρώτης ελληνικής ορειβατικής ομάδας που κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ το 2004.
Το ραντεβού του Σπύρου με τους ωφελούμενους του Κέντρου μας, είχε κλειστεί κάτω από τον επιβλητικό βράχο της Βαράσοβας, ένα σημείο στο οποίο ο ίδιος εδώ και χρόνια έχει μυήσει στα μυστικά της αναρρίχησης πολλές νέες και νέους αθλητές της χώρας μας. Αρχικά αφού μας έγινε μια ιστορική αναδρομή του χώρου αλλά και του αθλήματος, ακολούθησε επίδειξη του εξοπλισμού ασφαλείας, αλλά και μια μικρή γεύση για το πώς ανεβαίνει κάποιος με ασφάλεια τον βράχο.
Η μέρα έκλεισε ξεκούραστα με συζήτηση, καφέ και πικ νικ στην γραφική παραλία του Κρυονερίου, με την υπόσχεση να ανανεώσουμε σύντομα ξανά το ραντεβού μας.
Ευχαριστούμε θερμά:
Τον Σπύρο Σούλη για τον χρόνο που μας διέθεσε αλλά και για το μάθημα αναρρίχησης.
Τον Χρήστο Αδραχτά και το πρακτορείο του για την δωρεάν μεταφορά από και προς το Κρυονέρι.
Τον Παντελή Ζέλιο και το καφέ «Blue Blue» για το κέρασμα όλων των ωφελούμενων και εργαζόμενων σε καφέδες και αναψυκτικά.
Το εστιατόριο του Κωνσταντίνου Γεωργίου «Τριώτης» για την προσφορά σε πλούσια εδέσματα προς όλους μας για την πραγματοποίηση του πικ νικ.