….ήταν η 22η Ιουνίου για όλους τους ανθρώπους της ‘’Αλκυόνης’’. Ήταν η ημέρα που άνοιξαν επίσημα οι πόρτες της 4ης κατά σειρά Στέγης μας, με την τελετή των εγκαινίων και την συγκινητική προσέλευση εκατοντάδων συμπολιτών και φίλων μας σε αυτή τη γιορτή.
Το οίκημα δωρίθηκε, πλήρως ανακαινισμένο στο Σύλλογο από τον Σπύρο και τη Βασιλική Μαγκλάρα, γονείς της Πολυτίμης, η οποία και θα διαβιεί σε αυτό. Η Στέγη προς τιμή τους και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ονομάστηκε «Πολυτίμη».
Η τέλεση των εγκαινίων έγινε από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιερόθεο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και πρώην Υπουργός Σπήλιος Λιβανός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά, οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας (το οποίο διέκοψε τις εργασίες του για να παρευρεθεί στην εκδήλωση), ο πολιτευτής της Ν.Δ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δημήτρης Νικόλσκι, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων ΑμεΑ Γιάννης Μοσχολιός, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων Αντώνης Χαροκόπος, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Ναυπακτίας Παναγιώτης Κυρίτσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου Θάνος Χριστοβασίλης, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων ΑμεΑ, “Το Εργαστήρι”, “Μέριμνα”, “Παναγιά Ελεούσα”, “Ηλιαχτίδα” και του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης “Σκέπη”.
Την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά της χορωδίας του Συλλόγου μας, ερμηνεύοντας υπέροχα τραγούδια συνοδευόμενα από το μουσικό σύνολο των Δημήτρη & Γιώργου Αγγελόπουλου και Σοφίας Γεωργίου.
Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Σύλλογο ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ».