Η 3η Δεκέμβρη έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). Για όλους εμάς στηνamea-630_0 οικογένεια της “Αλκυόνης”, η ημέρα αυτή δεν είναι μια ημέρα γιορτής. Είναι μια ημέρα αγώνα και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των “παιδιών” μας για την πλήρη, αξιοπρεπή και ισότιμη συνύπαρξή τους στην κοινωνία. Είναι μια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την Αναπηρία.

Φέτος, οι δράσεις του Συλλόγου μας  για την 3η Δεκέμβρη στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας,  σχετικά με τα ΑμεΑ. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ημέρας αυτής, θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

  • Τη Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία ωφελούμενων και εργαζόμενων του Συλλόγου μας, θα λάβει μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΣΑμεΑ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, ενόψει της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.
  • Τη Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, ενημέρωση από την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, για θέματα που αφορούν την Αναπηρία στους μαθητές του Δημοτικού.
  • Την Τρίτη 04 Δεκεμβρίου, ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης του Συλλόγου, σε συνεργασία με μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας και με άδεια του Δήμου Ναυπακτίας, θα πραγματοποιήσουν κοινή δράση που θα περιλαμβάνει τον χρωματισμό των κοινόχρηστων θέσεων στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ της πόλης. Τα ειδικά χρώματα είναι δωρεά επαγγελματία της πόλης.
  • Την Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, ενημέρωση από την Πρόεδρο του Συλλόγου μας, για θέματα που αφορούν την Αναπηρία στους μαθητές της Γ’ τάξης.
  • Την Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση των ΚΔΑΠ “ΚΥΤΤΕΑ”, ωφελούμενοι της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Ταξίδι”, σε συνεργασία με ομάδα παιδιών από το ΚΔΑΠ, θα πραγματοποιήσουν κοινή δράση καλλιτεχνικού χαρακτήρα.
  • Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών, των Λυκείων Ναυπάκτου και Ευπαλίου – μελλοντικούς οδηγούς οχημάτων για την οδική ασφάλεια με τίτλο «Προλαμβάνοντας την Αναπηρία», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ελληνικό Ινστιτούτο έρευνας και εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Σταδίου και θα πλαισιωθεί από βιωματικού τύπου δρώμενα.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι σημαντικές δράσεις.

amea-630_0