Ο Σύλλογός μας, συμμετέχει ως εταίρος φορέας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus sport amea με τίτλο: Equal Sport For Allerasmus patra (1) (ESFA). Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο τριετές πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών (συντονιστής προγράμματος) και αντίστοιχους φορείς και Πανεπιστήμια από πέντε χώρες του εξωτερικού (Ιταλία, Κροατία, Βουλγαρία, Ισπανία, Ην. Βασίλειο). Σκοπός του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία καλών οδηγιών και πρακτικών εκγύμνασης ΑμεΑ, ώστε να εκδοθούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη προπονητικοί οδηγοί προσαρμοσμένης εκγύμνασης ενισχύοντας την κοινωνική ένταξη και την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στον αθλητισμό.

Παράλληλα, στα πλαίσια του προγράμματος, οι ωφελούμενοι μας έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται δύο φορές την εβδομάδα, στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημιακού γυμναστήριου Πατρών από ειδικευμένους γυμναστές, μαζί με άλλους ωφελούμενους αντίστοιχων Συλλόγων της Πάτρας (Μαχητές, Μέριμνα, ΣΟΨΥ κ.α.) Τα αθλήματα στα οποία λαμβάνουν μέρος είναι: χορός, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, τένις, κολύμβηση και ποδόσφαιρο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο θα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.equalsports.eu/ και στο facebook: /Equal Sport for All – ESFA

erasmus patra (2) erasmus patra (3) erasmus patra (4) erasmus patra (5)