Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 στις 09.30, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, απαιτούμε την οριστική λύση του προβλήματος, προκειμένου επιτέλους stegi fotoνα εισακουστούμε από την Πολιτεία, για το σοβαρότατο θέμα της επιβίωσης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που άλλες έκλεισαν και άλλες κινδυνεύουν με λουκέτο.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Αναλυτικά το κάλεσμα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ έχει ως εξής:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 στις 09.30, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου επιτέλους να εισακουστεί από την Πολιτεία, για το σοβαρότατο θέμα της επιβίωσης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που κινδυνεύουν με λουκέτο, για το οποίο τόσο καιρό αγωνιζόμαστε, αλλά μέχρι στιγμής το μόνο «αποτέλεσμα» ήταν οι διαρκείς υποσχέσεις ότι το θέμα θα λυθεί.

Το θέμα όχι μόνο δε λύθηκε, αλλά το κράτος παίζει με την αγωνία εκατοντάδων οικογενειών (κατά κύριο λόγο υπέργηρων απόμαχων της ζωής γονέων ΑμεΑ με Νοητική Αναπηρία και άλλες αναπηρίες), αλλά παίζει και με την αγωνία των ΑμεΑ-κυρίως με Νοητική Αναπηρία- που διαβιούν σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ωθώντας τα στον ιδρυματισμό, οδηγώντας με τον πιο επώδυνο τρόπο τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους σε ένα νέο «Καιάδα», αντιμετωπίζοντας με τον πλέον ανάλγητο τρόπο τον πόνο και την αγωνία γονέων που έστησαν και λειτούργησαν ΣΥΔ για το μέλλον των παιδιών τους-ΑμεΑ και οι οποίες σήμερα είναι κλειστές λόγω μη καταβολής του θεσμοθετημένου ειδικού νοσηλείου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια, τους Γονείς των Ατόμων που διαμένουν σε ΣΥΔ γονεϊκές και μη, τους εργαζόμενους σε αυτές, αλλά και κάθε φορέα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ να δώσουν δυναμικά το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 στις 09.30, με στόχο αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και να μας δοθεί αντίγραφο της απαραίτητης ΚΥΑ, τροποποίησης του άρθρου 18 του υφιστάμενου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, που θα φέρει την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, δηλαδή της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης που θα λύσει το θέμα των Στεγών πριν αυτή υπογραφεί και από το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ-ΣΥΔ και να καταβληθεί το αναλογούν ειδικό νοσήλειο για κάθε διαμένοντα σε ΣΥΔ.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Λυμβαίο στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα κ. Ι. Σπηλιόπουλο στο 6936-192399.