Συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε εταιρείες της περιοχής μας, οι οποίες αποτελούν μοντέλα ανάπτυξης και επιβίωσης στις δύσκολες εποχές που ζούμε, απασχολούμενοι και εργαζόμενοι του Συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ» πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Γαλακτοβιομηχανία ΓΡΑΤΣΑΝΗ. Πρόκειται για μία τοπική επιχείρηση παραγωγής γάλακτος και τυροκομικών, με σημεία πώλησης στο Καστράκι Φωκίδος, στη Ναύπακτο, στην Αθήνα και στην Πάτρα.

Αρχικά, οι απασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου, επισκέφτηκαν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του τυροκομείου, στο Καστράκι Φωκίδος, που συνδυάζει το πάντρεμα τεχνολογίας με την παράδοση. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως το γάλα (το οποίο προέρχεται από αιγοπρόβατα της περιοχής), γίνεται τυρί, κάτω από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και με την βοήθεια σύγχρονων  μηχανημάτων.

Ακολούθησε επίσκεψη στο παραδοσιακό Εργαστήριο Ζυμαρικών Μόρνου της οικογένειας Γρατσάνη, προκειμένου οι απασχολούμενοι να παρακολουθήσουν από κοντά την δημιουργία φρέσκων ζυμαρικών, κάνοντας ταυτόχρονα τις αγορές τους, σε τοπικά παραδοσιακά ζυμαρικά και τυριά για το τραπέζι τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια Γρατσάνη καθώς και το προσωπικό της εταιρείας, για την θερμή υποδοχή και ξενάγηση στους χώρους της εταιρείας τους.