Στα πλαίσια των εξωτερικών δράσεων και προκειμένου οι απασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» να δουν από κοντά μία εταιρεία πρότυπο που κάνει πράξη την λέξη ανάπτυξη στον τόπο μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Πλαστικά K. Κοτρώνης ΑΒΕΕ, μια εταιρεία  η οποία  θεωρείται από τις σημαντικότερες του χώρου στην Ελλάδα με ταυτόχρονα σημαντική παρουσία στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Με έδρα τα Μαλάματα Φωκίδας, δίπλα στην πόλη της Ναυπάκτου, λειτουργεί από το 1971 και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο της κατασκευής πλαστικών δοχείων και πωμάτων κατάλληλων για τη συσκευασία τροφίμων.

Αρχικά, οι απασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της εταιρείας για την ιστορία του εργοστασίου,  για τον τρόπο που η εταιρία κατασκευάζει πλαστικές συσκευασίες για πληθώρα τροφίμων (όπως γαλακτοκομικά, γλυκίσματα, κρύες σαλάτες, παγωτά, χαλβά, κ.τ.λ.), καθώς και για τους κανόνες υγιεινής που απαραίτητα τηρούνται στο χώρο.

Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα στο χώρο παραγωγής, τις αποθήκες, το μηχανουργείο κατασκευής καλουπιών και τα γραφεία διοίκησης. Ειδικότερα στο χώρο παραγωγής, απασχολούμενοι και εργαζόμενοι είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά όλα τα στάδια δημιουργίας των πλαστικών, τις μηχανές χύτευσης υπό πίεση, τα καλούπια χύτευσης, καθώς και τα ρομποτικά συστήματα που προορίζονται για την εφαρμογή ανακυκλώσιμων ετικετών.

Τέλος, οι απασχολούμενοι δώρισαν στους υπεύθυνους της εταιρίας αναμνηστικά αντικείμενα που έχουν κατασκευαστεί στα εργαστήρια του Συλλόγου μας, ενώ με την σειρά τους οι υπεύθυνοι της εταιρείας προσέφεραν στους απασχολούμενους πλαστικές συσκευασίες, κατασκευασμένες από το εργοστάσιό τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους υπεύθυνους  και το προσωπικό της εταιρείας Πλαστικά K. Κοτρώνης ΑΒΕΕ, για την θερμή υποδοχή και ξενάγηση στους χώρους της εταιρείας τους.