Θέλοντας να γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας και να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία του,  απασχολούμενοι και προσωπικό του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ ξεκινήσαμε το ταξίδι μας επισκεπτόμενοι, την Τετάρτη 22 Απριλίου, το Λαογραφικό Μουσείο Βομβοκούς.

Το λαογραφικό μουσείο, στεγάζετε στο παλιό, αλλά ανακαινισμένο Δημοτικό σχολείο του χωριού, σε ένα πανέμορφο τοπίο, σε υψόμετρο 594 μέτρων και συγκεντρώνει λαϊκά εκθέματα παντός είδους, μέσα από τα οποία ξετυλίγεται η ζωή των ανθρώπων αυτού του χωριού. Εκεί ξεναγηθήκαμε από τον Πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Κυριαζή Φώτη, καθώς και  από άλλα μέλη του Συλλόγου και είδαμε  από κοντά συλλογές αντικειμένων μιας άλλης εποχής  τα οποία εξυπηρετούσαν  βασικές βιοτικές ανάγκες των ανθρώπων και χρησιμοποιούνταν στα πλαίσια της κοινωνικής και πνευματικής τους ζωής.

Φυσικά, βρισκόμενοι στην περιοχή δε γινόταν να μην επισκεφθούμε, οι περισσότεροι για πρώτη φορά,  τις   νεοαναγειρόμενες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου μας, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της κατασκευής τους , «επιβλέποντας» και εμείς με τη σειρά μας τα έργα, κάνοντας τις δικές μας παρατηρήσεις και επισημάνσεις.

Αυτή μας η εμπειρία μας έκανε να δώσουμε την υπόσχεση πως αυτό το ταξίδι ήταν μόνο η αρχή και πως θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα…

Ευχαριστήσουμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βομβοκούς για την άριστη ξενάγηση και φιλοξενία του, στους χώρους του μουσείου.