Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο, στις εγκαταστάσεις της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ενασχόληση τους στη δια βίου εκπαίδευση των ΑμεΑ.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας και Οργανωτικός Γραμματέας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Αντώνης Χαροκόπος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Ράπτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΝ Κωνσταντίνος Νούλας και η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Ζιαμπάρα. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» από το Μεσολόγγι και του Συλλόγου ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα» από το Αγρίνιο, καθώς και εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ- μεΑ του Δήμου Ναυπακτίας και του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Ναυπάκτου.

Την Ημερίδα άνοιξε η εξωτερική συνεργάτης της ΕΣΑ.μεΑ και κοινωνιολόγος Σεβαστή Τσαμπουνάρη, η οποία παρουσίασε την εκπαιδευτική Δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες. Στη συνέχεια ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Θάνος Ρισβάς μίλησε για την αναγκαιότητα της Δια Βίου Μάθησης στη ζωή των ατόμων με Αναπηρία, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη» Βασιλική Παναγοπούλου για τα προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία ως εργαλείο στους Γονικούς Συλλόγους για τη λειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας. Συντονίστρια της Ημερίδας ήταν το μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΕΣΑ.μεΑ  Βασιλική Λάσπη.

Τέλος η εκπαιδεύτρια-θεατρολόγος Ειρήνη Ευαγγελάτου και η εκπαιδεύτρια-γυμνάστρια Φωτεινή Θεοδωρακοπούλου μοιράστηκαν εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».