Η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα κατέθεσε στη βουλή επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη. Την επίκαιρη ερώτηση καθώς και την σχετική απάντηση του Υπουργού, μπορείτε να δείτε στο οπτικοακουστικό υλικό που σας παραθέτουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=3YthEqodPNY

Επίσης  το αίτημα του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» να υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να εισπράττει τα προβλεπόμενα νοσήλια – τροφεία για τα άτομα με αναπηρία που διαμένουν στην Στέγη, φέρνουν στη Βουλή  και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου. Οι δυο βουλευτές κατέθεσαν αναφορά προς τον υπουργό Υγείας την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ» προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, με την οποία ζητεί την υπογραφή σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων.

Η μη απόδοση του θεσμοθετημένου νοσηλίου  στο Σύλλογο «ΑΛΚΥΟΝΗ» έχει προκαλέσει μέχρις στιγμής την αναστολή λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Ναύπακτο και εφόσον παραταθεί, κάνει πιθανή τη διακοπή λειτουργίας και άλλων Στεγών σε όλη τη χώρα.