την Εθνική Ημέρα των Ανθρώπων με Αναπηρία. Η ζεστή παρουσία του κόσμου συγκίνησε και αντάμειψε τους ανθρώπους της Αλκυόνης για άλλη μια φορά. Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. κ.Ιερόθεος, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο πάντα παρών αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος, οι αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας Κώστας Καρακώστας, Θωμάς Κοτρωνιάς, Γιάννης Σύψας, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων, γονείς και μέλη του Συλλόγου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η ψυχολόγος κ. Θεώνη Μαυρόγιαννη με θέμα :        «Η πορεία προς την αποδοχή»,  και η πρόεδρος του Συλλόγου κ.  Βασιλική  Παναγοπούλου με θέμα : «Για μια ζωή που όλοι έχουμε θέση».

Κατά την τοποθέτησή της, η Πρόεδρος  δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει  ο Σύλλογος «ΑΛΚΥΟΝΗ», επισημαίνοντας το μείζον θέμα της Στέγης, της μίας εκ των δύο Δομών που δημιούργησαν με κόπο οι άνθρωποι του Συλλόγου, και που εδώ και επτά  μήνες έχει αναστείλει της λειτουργία της με υπαιτιότητα του κράτους, λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι «οι αρμόδιοι δεν εφαρμόζουν το νόμο που αφορά τη μόνιμη χρηματοδότηση των Στεγών, μέσω του θεσμοθετημένου νοσηλίου που οι ίδιοι ψήφισαν». Επίσης απευθυνόμενη στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ζήτησε από τη νέα δημοτική αρχή να συνεχιστεί   η χρηματοδότηση, προκειμένου η πόλη μας να γίνει σταδιακά προσβάσιμη σε ΟΛΟΥΣ,  η οποία έχει αρχίσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή να υλοποείται στο τμήμα  Άγιος Δημήτριος –  Λιμάνι.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου επέλεξε να τιμήσει φέτος τους εργαζόμενους των Δομών του, γιατί όπως είπε η κ. Ανδρονιάδη- μέλους του Δ.Σ.-  “είναι κάτι παραπάνω από απλοί εργαζόμενοι, είναι συνοδοιπόροι στο όνειρο” .

Επίσης, στην εκδήλωση προβλήθηκαν βραβευμένες  ταινίες μικρού μήκους σχετικές με την αναπηρία και βίντεο από την καθημερινή ζωή των ΑμεΑ και τις δράσεις του Συλλόγου.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό δρώμενο από τους ανθρώπους της ΑΛΚΥΟΝΗΣ οι οποίοι επάνω στη σκηνή με εμψυχωτές τους εργαζόμενους και  τη συνοδεία κιθάρας από το Γιώργο Σύψα,  τραγούδησαν με την ψυχή τους, παρασύροντας με τον ενθουσιασμό τους  και όλους τους παρευρισκόμενους.

Ευχαριστούμε θερμά:

  • Την επιχείρηση «LEPANTO SOUND» του Κατσαντώνη Κων/νου για την ευγενική του χορηγία στην ηχητική κάλυψη και την δημιουργία της οπτικοακουστικής προβολής.
  • Το ανθοπωλείο «ΑΝΘΩΝΑΣ» για την ευγενική χορηγία του στον στολισμό της αίθουσας.
  • Την εταιρεία Χρωμοσύν – Χρήστος Μήτσης (Ατελιέ γραφικών τεχνών, εκτυπώσεις, ψηφιακές & offset) για την δημιουργία και την εκτύπωση της αφίσας και των προσκλήσεων.
  • Τους εθελοντές μας Γιώργο Σύψα & Ειρήνη Ευαγγελάτου για την όλη υποστήριξή τους στην εκδήλωση, καθώς και τις εθελόντριες του Παζαριού μας.
  • Το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Δράμας και τους σκηνοθέτες Γιάννη Πόθο & Μιχαήλ Γαβριήλ Ζενέλη για την άδεια προβολής των ταινιών.
  • Τον δωρητή κοσμήματος που μπήκε σε κλήρωση και ο οποίος επιθυμεί να μην αναφερθεί το όνομά του.

Φωτογραφίες: Ζωή Δενδραμή