Τις Δομές του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», επισκέφτηκε η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, όπου και ενημερώθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου εκτενώς για τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η βουλευτής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης και να έρθει σε επαφή με τους απασχολούμενους και τους εργαζόμενους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλική Παναγοπούλου, αφού ξενάγησε τη Βουλευτή και στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, επικεντρώθηκε στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αναγκάστηκε να αναστείλει από τον Απρίλιο τη λειτουργία της, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί  – παρότι διαφορετικά και ρητά ορίζει ο σχετικός νόμος – οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύναψη των απαραίτητων συμβάσεων μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των δικαιούχων Φορέων που αφορούν την καταβολή νοσηλίου-τροφείου. Το αποτέλεσμα;  Επτά συνάνθρωποί μας με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες να βρίσκονται πλέον κυριολεκτικά χωρίς στέγαση και φροντίδα.

Η βουλευτής υπογράμμισε ότι θα πρέπει άμεσα να δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρημάτων αλλά και ενδιαφέροντος  από το κράτος, ως οφείλει, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι απρόσκοπτα οι δομές και οι υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα προσφέροντας την απαραίτητη φροντίδα και υποστήριξη στα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους.