Πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ μελών του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κου Γεώργιου Διδασκάλου μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας και άμεσης ανταπόκρισης του Γενικού Γραμματέα.

Συζητήθηκαν σοβαρά θέματα του αναπηρικού χώρου όπως η διασφάλιση της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία που εξυπηρετούν περίπου 300 άτομα και απειλούνται με κλείσιμο. Οι ανωτέρω δομές παρέχουν υπηρεσίες ζωτικής σημασίας στις αναπηρικές οικογένειες και η Πολιτεία έχει την ηθική και συνταγματική υποχρέωση να τις προστατέψει με σωστή χρηματοδότηση και χωρίς καμία μείωση στον αριθμό των ωφελουμένων-ατόμων με αναπηρία.

Αναφορά έγινε και στην λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και ειδικότερα στην Αχαΐα που παρατηρούνται μεγάλες λίστες αναμονής αιτούντων- ατόμων με αναπηρία και υποστελέχωση των επιτροπών από ιατρούς.

Συζητήθηκε επίσης και το σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει με την αναστολή λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που λειτουργεί ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην Ναύπακτο, με την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασιλική Παναγοπούλου να ζητά την άμεση παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το φλέγον αυτό ζήτημα.

Τέλος κατατέθηκε ατζέντα με θέματα που άπτονται των θεμάτων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία με σκοπό να συζητηθούν σε μία μελλοντική συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Γεν. Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση τα ζητήματα που έθιξαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προκειμένου να επιλυθούν όσο το δυνατόν συντομότερα.