Μάθημα ζωής ήταν το σημερινό για τους μαθητές της Β΄ τάξης του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, όταν μαζί με την καθηγήτριά τους κα. Λιάκα Βεατρίκη, επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημέρας του Συλλόγου ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ περνώντας το πρωινό τους.

Όπως μας ενημέρωσε η κα. Λιάκα η οποία είναι και συντονίστρια του προγράμματος η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων που αφορά διεθνές πρόγραμμα της UNESCO με τίτλο «Εκπαίδευση για όλους» αλλά και σε πρόγραμμα της UNISEF  με την ονομασία «Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών». Θέμα των προγραμμάτων αυτών είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκπαίδευση, η παιδική εργασία καθώς και η εργασία ανηλίκων.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Ημέρας καθώς και τους Απασχολούμενους ΑμεΑ (συζητώντας και παίζοντας διάφορα παιχνίδια), βιώνοντας έτσι από κοντά τι σημαίνει «εκπαίδευση ανθρώπων με αναπηρία».

Με τέτοιες ενέργειες οπλίζουμε τους αυριανούς πολίτες με ευαισθησία, με ικανότητα  συνύπαρξης και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Μπράβο στους εκπαιδευτικούς αυτούς για το μάθημα ζωής που έδωσαν στους μαθητές τους.