Τα ΚΕΣΥ είναι μια νέα δομή υποστήριξης των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιοχήςDSC_2544 ευθύνης τους με πολλές αρμοδιότητες που αφορούν την πρόληψη, αξιολόγηση, εισήγηση, παρέμβαση, ενημέρωση – επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και της ευρύτερης κοινότητας με σκοπό τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών.

Ο Αθανάσιος Κ. Ρισβάς είναι διδάκτωρ ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος Διπλώματος διετούς μετεκπαίδευσης στην ειδική αγωγή, πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης και Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, τόσο σχολικής (προσχολικής. πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) όσο και διά βίου εκπαίδευση ενηλίκων ΑμεΑ.

Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε συνέδρια και σε περιοδικά.

Έχει εργαστεί σε γενικά, σε διαπολιτισμικά και σε ειδικά σχολεία. Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης την 5η και 18η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Ιονίων Νήσων, από το 2012 έως τον Οκτώβριο του 2018.

Διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και Λευκωσίας Κύπρου.

Επίσης συμμετείχε, ως επιμορφωτής σε προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και άλλων φορέων εκπαίδευσης. Πραγματοποίησε διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα Ειδικής Αγωγής.

Είναι συνιδρυτής και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ “Αλκυόνη” Ναυπακτίας και Δωρίδας από το 2003.