Η Λέσχη Δραστηριοτήτων αποτελεί μια ακόμη Δομή που και παλιότερα είχαμε στο ενεργητικό του συλλόγου μας και εκ νέουLESXI 2 δημιουργήσαμε στην Αλκυόνη. Στην απόφαση αυτή μας οδήγησε ένα επίμονο αίτημα των οικογενειών που είναι μέλη μας:

Η ανάγκη για ευχάριστες δραστηριότητες τα πρωινά του Σαββάτου στις οποίες θα συμμετέχουν τα παιδιά μας, που όλη την εβδομάδα φοιτούν σε δημόσιες δομές η ακόμη απασχολούνται δημιουργικά στο Κέντρο Διημέρευσης του Συλλόγου.

Οι δραστηριότητες σκοπό έχουν πρώτιστα την ψυχαγωγία, αλλά και την άθληση, την καλλιτεχνική έκφραση αλλά και τις δεξιότητες ζωής.

Μετά τις πρώτες συναντήσεις τα παιδιά μας δείχνουν ενθουσιασμένα με απρόσμενο τρόπο, γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση και χαρά.

Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε:
• θεατρική ομάδα με φιλοδοξία, κάτω από τις οδηγίες έμπειρου ηθοποιού-σκηνοθέτη, να ανεβάσει την άνοιξη μία θεατρική παράσταση
• αθλητικές δραστηριότητες με δράσεις σε εξωτερικούς χώρους, στα όργανα του αθλητικού χώρου μας, τα ομαδικά παιχνίδια κ.α.
• ομάδα εικαστικών με ευρηματικές δημιουργίες, με άσκηση της φαντασίας και κάθε είδους εικαστικής παρέμβαση
• ομάδα αυτόνομης διαβίωσης όπου απλές καθημερινές λειτουργίες της ζωής θα κατακτώνται μέσα από το παιχνίδι

Η Λέσχη είναι ανοικτή μπορεί ανά πάσα στιγμή να δεχθεί και νέα μέλη που σταδιακά θα ενσωματώνονται στις υπάρχουσες ομάδες.

Μια ομάδα νέων ανθρώπων αποτελούν το δυναμικό των εργαζομένων- εκπαιδευτών των παιδιών μας στη Δομή της Λέσχης.

Μια υπεύθυνη συντονισμού, μια κοινωνική λειτουργός, ένας θεατρολόγος, δύο γυμναστές ειδικής αγωγής, μία εικαστικός και μία νοσηλεύτρια, με πολύ κέφι ανέλαβαν να ‘’οδηγούν’’ τα παιδιά μας στους δρόμους της χαράς και της διασκέδασης κάθε πρωινό του Σαββάτου σε πρώτη φάση. Ευελπιστούμε στο μέλλον να επεκτείνουμε και σε απογευματινές ώρες το εγχείρημά μας αν υπάρξουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Τέλος η λειτουργία της Λέσχης, προσφέρει στα παιδιά που φοιτούν τα πρωινά σε δημόσιες δομές , τη γέφυρα, ώστε να γνωρίσουν την Αλκυόνη. Ολοκληρώνοντας έτσι την φοίτησή τους σε σχολεία όλων των βαθμίδων, θα μπορούν ομαλά να ενταχθούν, για το υπόλοιπο τις ζωής τους, στα εργαστήρια και στις πρωινές δράσεις του Κέντρου Διημέρευσης του Συλλόγου.

LESXI 1 LESXI 3