Ο κήπος της «Αλκυόνης» στη Ναύπακτο αποδείχτηκε αρκετά μεγάλος για να χωρέσει την πολυάριθμη εκπροσώπηση των φορέων που ήλθαν την Κυριακή 22/6 να παρακολουθήσουν μια απλή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ε.Κ.Φ. «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ».

Ήταν αυτή μία πρώτη νίκη της έμπρακτης αλληλεγγύης, αφού τόσοι πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να δώσουν με την παρουσία τους έναν ισχυρό συμβολισμό συμπαράστασης σε έναν φορέα-μέλος που δίνει αγώνα επιβίωσης μιας βασικής δομής του. Στην περίπτωση του Συλλόγου ΑμεΑ Ναυπακτίας & Δωρίδας «Αλκυόνη» και ιδιαίτερα της «Στέγης» του αναφέρθηκε, με καθαρό λεπτομερή λόγο και έκδηλη συγκίνηση, η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βασιλική Παναγοπούλου, που καλωσόρισε τους  φίλους που κινητοποιήθηκαν για την περίσταση.

Η προσέλευση φορέων που ζήτησαν να γίνουν μέλη της Ένωσης, αποτέλεσε μία ακόμη σαφή ένδειξη της συνειδητής συσπείρωσης για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης. Για το λόγο αυτό έγινε ομόφωνα δεκτή η εισδοχή τους.

Με αυτή τη λογική συμπληρώθηκε και η ίδια η Συντονιστική Επιτροπή, που αύξησε τα μέλη της από 9 σε 11, με την προσθήκη ενός επιπλέον μέλους για την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, που αριθμούσαν μέχρι τώρα από τέσσερα. Το ενδέκατο μέλος, είναι ο Γενικός Συντονιστής Γιάννης Φρέρης, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε από τα μέλη των «Πυλώνων».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της συνάντησης, κατανεμήθηκαν με γνώμονα την προτεραιοποίηση αναγκών -και πάλι με ομοφωνία- τα μερίσματα που προβλέπονται υπέρ των μελών, στη βάση των νέων συμβολαίων «ΓΕΦΥΡΑ e-pass» που υπογράφονται κάθε μήνα.