Με μια πραγματικά επιτυχημένη εκδήλωση γιόρτασε χθες 8 Μαρτίου την Ημέρα της Γυναίκας, η Ένωση Γυναικών Φωκίδας στην Αθήνα.

Η εκδήλωση ήταν και φιλανθρωπική, αφιερωμένη στο Σύλλογο ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» της Ναυπάκτου που επιτελεί ένα πολύ σοβαρό έργο, φιλοξενώντας παιδιά και από την Δωρίδα.

Η αίθουσα του RΟYAL OLYMPIC HOTEL πλημμύρισε από γυναίκες της Φωκίδας, που είχαν όμως ανάμεσά τους και αρκετούς άνδρες.

Φανερά συγκινημένη η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ»  Βάσω Παναγοπούλου ευχαρίστησε όλους για την προσέλευσή τους και την διοργανώτρια της εκδήλωσης, Ένωση Γυναικών Φωκίδας. Αναφέρθηκε στη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Σύλλογος και τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, λόγω οικονομικής στενότητας για να ανταπεξέλθει στο σημαντικό έργο που πραγματοποιεί .

Από την πλευρά της η οικοδέσποινα και ψυχή της εκδήλωσης Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Φωκίδας  Λαμπρινή Κουφάκη με ικανοποίηση ευχαρίστησε όλες και όλους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό, που δείχνει την ευαισθησία και ανθρωπιά που μας διακατέχει όταν πρόκειται να στηρίξουμε τέτοιες ιερές δραστηριότητες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 120 γυναίκες και άνδρες μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, ο νύν και ο τέως Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας Γιάννης Μπαλατσούρας και Κώστας Λιάπης , η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Στέλλα Πριοβόλου, ο τ. Γενικός Δ/ντής του ΕΟΤ Κώστας Κατσιγιάννης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Κουλούλας κ.ά.

Τα έσοδα από την εκδήλωση, (προσκλήσεις, λαχνούς και προσφορές ) διατέθηκαν όλα στο Σύλλογο ΑΛΚΥΟΝΗ.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παραβρέθηκαν στέλνοντας μήνυμα και χαιρετισμό η Βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα (που έδωσε σημαντικό χρηματικό ποσό), η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή και ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης.

Αξίζει να αναφερθεί, όπως επισήμανε η Πρόεδρος Λαμπρινή Κουφάκη, ότι ήταν σημαντικές οι προσφορές χρηματικών ποσών για την ενίσχυση του Συλλόγου, από πολλές και πολλούς συμπατριώτες μας.