Όπως όλοι οι κάτοικοι της Ναυπάκτου, έτσι και οι εξυπηρετούμενοι με το προσωπικό του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» (Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας & Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ) συμμετείχαν στα πλαίσια των δράσεών τους, στον εορτασμό της 442η επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Η δράση με θέμα: «Μαθαίνω για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου», ξεκίνησε με εσωτερικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο μας και έκλεισε με εξωτερικές δραστηριότητες και τη συμμετοχή μας σε πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις του δήμου μας.

Αρχικά κατασκευάσαμε ξύλινες, πήλινες και χάρτινες κατασκευές, προβάλαμε βίντεο και κάναμε συζήτηση με θέμα τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πανέμορφο Κάστρο της πόλης μας και να ακούσουμε πληροφορίες για την ιστορία της , συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορικές Διαδρομές στο Κάστρο της Ναυπάκτου», καθώς και να επισκεφτούμε την καταπληκτική έκθεση μικροναυπηγικής στο Φετιχιέ Τζαμί.

Ευχαριστούμε θερμά τη 22η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Δήμο Ναυπακτίας για την πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση αυτής της δράσης.