Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ναυπακτίας Ιωάννη Μπουλέ και του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την κατασκευή δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική υποδομή κοινωνικής φροντίδας για την πόλη μας, η οποία θα ενισχύσει το έργο υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία. Επί πλέον θα συντελέσει στην ανάπτυξη του τόπου, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στον πολύπαθο τομέα της οικοδομής και στα υπόλοιπα συναφή επαγγέλματα.

Ο προϋπολογισμός του έργου(ανέγερση και εξοπλισμός) ανέρχεται στο ποσό των 2.150.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πρόγραμμα ΕΣΠΑ (Δ.Ε.Π.ΙΝ.2007-2013). Κύριος του έργου είναι ο Σύλλογος ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ και Φορέας υλοποίησης ο Δήμος Ναυπακτίας που διαθέτει την απαραίτητη διαχειριστική επάρκεια για την εκτέλεση του έργου. Θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητη έκταση 20 στρεμμάτων του Συλλόγου, η οποία βρίσκεται στις παρυφές της πόλεως της Ναυπάκτου και δίπλα στην έξοδο του περιφερειακού της Ναυπάκτου για Βομβοκού. Η όλη ανοικοδόμηση των Στεγών θα γίνει με βάση τις διατάξεις για την ανέγερση ευαγών ιδρυμάτων για τις εκτός σχεδίου περιοχές. Θα είναι δυναμικότητας 18 ατόμων-ενοίκων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (8 σε κάθε Στέγη) καθώς και των ατόμων που απαιτούνται ως προσωπικό υποστήριξης.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις αποτελούνται από ένα κεντρικό κτίριο γραφείων (διώροφο με υπόγειο). Δεξιά και αριστερά του κεντρικού κτιρίου υπάρχουν δύο όμοιες ισόγειες πτέρυγες που αποτελούν τις δύο Στέγες. Περιλαμβάνουν δε καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, υπνοδωμάτια και χώρους υγιεινής. Στο υπόγειο βρίσκονται οι απαραίτητοι βοηθητικοί – αποθηκευτικοί χώροι.

Το έργο θα αποπερατωθεί σε 24 μήνες από την δημοπράτησή του.

Τα όνειρο για τη δημιουργία υποδομών για την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων με αναπηρία στην έκταση των 20 στρεμμάτων του Συλλόγου, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με την ανέγερση πρώτα των Στεγών και έδωσε μεγάλη ανακούφιση και χαρά σε όλους τους ανθρώπους της Αλκυόνης.

Οι άνθρωποι της Αλκυόνης ευχαριστούν θερμά όλους όσους εργάστηκαν ή συντέλεσαν με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε το έργο αυτό να φτάσει στην στιγμή της υλοποίησής του.